HELYI TERMELŐK ÉS
ÉLELMISZER ELŐÁLLÍTÓK

Alpokalja sajt

németh balázs

Az Alpokalján, Répcevisen található többgenerációs családi gazdaságuk. Növénytermesztéssel, állattenyésztéssel és sajtkészítéssel foglalkoznak. Állattenyésztésükben magyar tarka tehenek adják a kiváló minőségű tejet a sajtkészítéshez. Fontosnak tartják, hogy a termőföldtől az asztalig, minden egyes folyamatot nagy gondossággal a kezünkben tartsanak. Teheneik saját kaszálókról származó szénát fogyasztanak, az általuk adott szénatej a jó minőségű, adalékanyagoktól mentes sajt alapja.
Sajtpincéjükben félkemény és kemény sajtokat érlelnek természetes módon, melyek 2 hónaptól akár éveken keresztül is érnek.
,,Tekergő” (natúr parenyicájuk) és ,,Jóska bátyám kedvence” (érlelt félkemény sajtjuk) 2021 szeptemberében ezüst minősítést kapott a IX. Magyar Sajtmustrán.
Raklett sajtukat olvasztásra ajánlják a gasztronómia szerelmeseinek.

TERMÉKTÍPUSOK

„Tekergő” natúr parenyica sajt

Zöldfűszeres, fokhagymás, és sonkával tekert parenyica

„Jóska bátyám kedvence” érlelt sajt

Raclette sajt

 

ELÉRHETŐSÉGEK

9475 Répcevis, Fő utca 79.

alpokaljasajt@gmail.com

+36 20 265 78 35

ISMERD MEG A TÖBBI MINŐSÍTETT TAGOT

VÁLASSZ MÁS VÉDJEGYES KATEGÓRIÁT!

Turisztika

HELYI
TURIZMUS ÉS VENDÉGLÁTÁS​

Helyi kézműves és kisiparosság

HELYI
KÉZMŰVES ÉS
KISIPAROSSÁG

„A védjegy garanciát jelent és megerősítést ad a fogyasztók számára a forgalmazott termékek minőségét illetően.”

Dulicz Tamás, Dulicz Borászat