HELYI TERMELŐK ÉS
ÉLELMISZER ELŐÁLLÍTÓK
Lajcsili
Reisz Lajos
chilikészítő
A zöld szívű chilis. Ez a jelmondat onnan jön, hogy Sopronkövesden lakik, melynek a jelmondata „A zöldszívű falu”, ökológiai szemlélettel készülnek termékeik (tehát vegyszereket nem használnak a termesztés során, termékeikhez tartósítószert nem adnak), a falu közepén laknak, az Önkormányzattal szemben, ami ugye a falu szíve, ráadásul még a házuk színe is zöld.
Több évnyi előkészítő munka után 2020-ban jelentek meg a piacon chilis termékeik. A szószokhoz az alapanyagot maguk termelik (hagyma, fokhagyma, paradicsom) és állítják elő (almaecet), 20-25 különböző chili fajta mellett 10-15 fajta paradicsomot is termesztenek. A sok fajta növénynek köszönhetően rengeteget tudnak kísérletezni, így folyamatosan tudják fejleszteni receptjeiket, új termékeket tudnak bevezetni, így sikerült megalkotniuk például saját ketchup kínálatukat. A termelt mennyiséget folyamatosan növelik, emellett a feldolgozási technológiáikat is folyamatosan fejlesztik.
ISMERD MEG A TÖBBI MINŐSÍTETT TAGOT
„A védjegy garanciát jelent és megerősítést ad a fogyasztók számára a forgalmazott termékek minőségét illetően.”
Dulicz Tamás, Dulicz Borászat