HELYI TERMELŐK ÉS
ÉLELMISZER ELŐÁLLÍTÓK
Jandl borászat
„A természettel való együttélés fontossága”
JANDL ARNOLD
borász
A Jandl birtok a Soproni borvidék legkiválóbb területein, Fertőrákos-Sopron-Balf háromszögében található. A csillámpalában gazdag Újhegy dűlőben kékfrankos terem. A Kreftner dűlőben Merlot és Cabernet franc díszlik. A Balf és Sopron közötti délkeleti lejtőn mutatja a Shiraz a legjobb arcát. Termelt szőlőfajtáik még: Zweigelt és Pinot Blanc.
A tágas és igényes kóstolóhelyiségükből kinézve meseszép táj tárul fel, meredek hegyoldal, buja zöld erdővel, amelynek völgyében, közvetlenül a ház tövében csendes patak csörgedez, miközben Arnold éppen egy különlegességet tölt poharunkba… egy nádbort és annak egyedülálló történetét meséli.
Jandlék egy régi „poncichter„ família. A családi legenda
szerint „ahonnan a Duna ered„ jöttek az őseik. Paraszt katonák voltak, akik új hazájukban, Sopronban szőlőt műveltek, háznál bort mértek.
Jandl Arnold a szőlőművelésben és borkészítésben a természetesség híve. A szőlőben a kémiai védekezéseket a gondos kézi műveléssel jelentősen csökkenti. A borászatban a vegyszerek használatát mellőzi, minimális ként használ.
ISMERD MEG A TÖBBI MINŐSÍTETT TAGOT
„A védjegy garanciát jelent és megerősítést ad a fogyasztók számára a forgalmazott termékek minőségét illetően.”
Dulicz Tamás, Dulicz Borászat