HELYI TERMELŐK ÉS
ÉLELMISZER ELŐÁLLÍTÓK

Fertő-parti kecsketej

„Fertő-parti kecsketej saját ökogazdálkodásból”

Végerbauer István
Som Emília
tejtermelő és kecskesajt készítő

A kiváló minőségű tejért éven át átlagosan 18-20 tejelő fajtú lacaune juhot és a 30-35 alpesi kecskét fejnek. Az állatokat a lehető legjobb körülmények között, szabad tartásban, illetőleg az istállókban és karámokban is a szabad mozgás lehetőségét megadva tartják. Az állomány takarmányozását a Hungaria Öko Garancia Kft. által tanúsított, ökogazdálkodásba bevont réteken kaszált széna, illetve saját termesztésű gabona és lucerna biztosítja.

 

A tejhozamot részben nyers tejként értékesítik, illetve saját kisüzemükben dolgozzák fel. A tejfeldolgozás során arra törekednek, hogy a természetes takarmányozással biztosított jó minőségű tej a feldolgozással ne veszítsen természetes jellegéből, vitamin és ásványi anyag tartalmából.  A tejtermékek, sajtok készítése során minden esetben kíméletes pasztörizálással készítik elő a tejet a további feldolgozásra.  A termékek nem tartalmaznak semmilyen tejidegen adalékanyagot, tartósítószert, színezéket.

István 1998 óta foglalkozik gazdálkodással, elsősorban kecske és juh állattartással, felesége Emília pedig kecske és juhtejből készíti a családi kisüzemben az egyedi ízvilágú tejtermékeket. Családi gazdaságuk a fertopartitej az Alpokalja-Fertő-tájon Hidegségen található.

TERMÉKTÍPUSOK

Nyers kecsketej
és tejtermékek:
 joghurt, vajkrém, ízesített krémsajtok, lágy és félkeménysajtok, érlelt sajtok

 juhtej termékek: 
félkemény sajt, keménysajt

ELÉRHETŐSÉGEK

9491 Hidegség, Széchenyi u. 11.

info@fertopartitej.hu

+36 30 954 3604

www.fertopartitej.hu

ISMERD MEG A TÖBBI MINŐSÍTETT TAGOT

VÁLASSZ MÁS VÉDJEGYES KATEGÓRIÁT!

Turisztika

HELYI
TURIZMUS ÉS VENDÉGLÁTÁS​

Helyi kézműves és kisiparosság

HELYI
KÉZMŰVES ÉS
KISIPAROSSÁG

„A védjegy garanciát jelent és megerősítést ad a fogyasztók számára a forgalmazott termékek minőségét illetően.”

Dulicz Tamás, Dulicz Borászat