HELYI TERMELŐK ÉS
ÉLELMISZER ELŐÁLLÍTÓK

Dollmayer Borászat

 

Dollmayer Ágnes
borász

 

A család első sikerét 1997-ben érte el a Soproni Borvidék legjobb fehérbora címmel Chardonnay boruk aranyérmet kapott. Akkor mintegy 0,3 ha-on termesztettek szőlőt, mára ez 6 ha-ra nőtte ki magát.
 
Területeik a Soproni Borvidéken – Sopron-Balf, Fertőszéplak, Fertőendréd – találhatók. 
 
A szőlővel és a borral is természetes módon bánnak, szinte alig használnak vegyszert. Hagyják a szőlőt élni. 
Területeik javarészt újtelepítésűek, 10 fajta szőlőből állítják elő hagyományos eljárással oltalom alatt álló eredetmegjelölésű boraikat. 
 
A pincészet 2014-ben készítette el saját Tramini pezsgőjét, mely tradicionális módszerrel készült. 
 
Hazai és nemzetközi borversenyen azóta is részt vesznek. Ezen sikerek a külföldön szerzett tapasztalatnak, és gyakorlatnak, a felsőfokú tanulmányi végzettségnek és a család kitartó és lelkiismeretes munkájának köszönhetők. 
 

TERMÉKTÍPUSOK

Irsai Olivér, Nektár, Chardonnay, Furmint,
Tramini, Soproni Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Zweigelt

ELÉRHETŐSÉGEK

9431 Fertőd, Mikes K. u. 5.

dollmayer5@gmail.com

+36 20 263 1997

www.dollmayer-pinceszet.hu

ISMERD MEG A TÖBBI MINŐSÍTETT TAGOT

VÁLASSZ MÁS VÉDJEGYES KATEGÓRIÁT!

Turisztika

HELYI
TURIZMUS ÉS VENDÉGLÁTÁS​

Helyi kézműves és kisiparosság

HELYI
KÉZMŰVES ÉS
KISIPAROSSÁG

„A védjegy garanciát jelent és megerősítést ad a fogyasztók számára a forgalmazott termékek minőségét illetően.”

Dulicz Tamás, Dulicz Borászat