HELYI TERMELŐK ÉS
ÉLELMISZER ELŐÁLLÍTÓK
Dollmayer Borászat
Dollmayer Ágnes
borász
A család első sikerét 1997-ben érte el a Soproni Borvidék legjobb fehérbora címmel Chardonnay boruk aranyérmet kapott. Akkor mintegy 0,3 ha-on termesztettek szőlőt, mára ez 6 ha-ra nőtte ki magát.
Területeik a Soproni Borvidéken – Sopron-Balf, Fertőszéplak, Fertőendréd – találhatók.
A szőlővel és a borral is természetes módon bánnak, szinte alig használnak vegyszert. Hagyják a szőlőt élni.
Területeik javarészt újtelepítésűek, 10 fajta szőlőből állítják elő hagyományos eljárással oltalom alatt álló eredetmegjelölésű boraikat.
A pincészet 2014-ben készítette el saját Tramini pezsgőjét, mely tradicionális módszerrel készült.
Hazai és nemzetközi borversenyen azóta is részt vesznek. Ezen sikerek a külföldön szerzett tapasztalatnak, és gyakorlatnak, a felsőfokú tanulmányi végzettségnek és a család kitartó és lelkiismeretes munkájának köszönhetők.
ISMERD MEG A TÖBBI MINŐSÍTETT TAGOT
„A védjegy garanciát jelent és megerősítést ad a fogyasztók számára a forgalmazott termékek minőségét illetően.”
Dulicz Tamás, Dulicz Borászat
MegjelöltBorászat